Slide Ürünler Tarifler Keşfedin Bize Ulaşın navigate_next navigate_next navigate_next navigate_next X

Limonlu Kek

Bu harika, basit limonlu kek tarifi hazırlamak çok hızlı ve çocuklarla hafta sonu pişirmek için mükemmel.Nemli, hafif ve yumuşak.Üstü krema, pudra şekeri ve taze limon suyunun basit bir kombinasyonudur.

Rating
ZorlukBaşlangıçHazırlama Süresi20 dakikaPişirme Süresi55 dakikaRating

ZorlukBaşlangıçHazırlama Süresi20 dakikaPişirme Süresi55 dakika
Zamanlayıcıyı Başlatı
5 Minutes

Malzemeler

 ½ su bardağı tereyağ
 1 su bardağı toz şeker
 3 yumurta
 2 yk limon kabuğu rendesi
 1 yk limon suyu
 2 çk şekerli vanilin
 1,50 su bardağı un
 ¼ çk tuz
 ¼ çk kabartma tozu
 ¼ çk karbonat
  su bardağı krema
 ½ su bardağı pudra şekeri
 1 yk eritilmiş limon tuzu
Porsiyon Miktarını Değiştir
Verim12 Porsiyon

hazırlık

Fırını önceden 160 ° C'ye ısıtın. Uzun bir kek kalıbını tereyağı veya yapışmaz pişirme spreyi ile yağlayın.

Geniş bir kapta tereyağı ve şekeri karıştırın. Elektrikli bir karıştırıcıyla hafif ve kabarana kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyin ve gerektiği kadar kasenin kenarlarını kazıyarak iyice çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Birleştirmek için tekrar çırpın.

Ayrı bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Un karışımının yarısını tereyağı karışımına ekleyin ve çırpın.Krema ekleyin ve tekrar çırpın. Kalan un karışımını ekleyin ve bir kez daha çırpın.

Hamuru hazırlanan kek kalıbına boşaltın. Yaklaşık 60 dakika bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Kekinizin kalıpta yaklaşık 15 dakika soğumasını bekleyin, ardından kalıbın kenarları boyunca yavaşça bir bıçak gezdirin. Keki bir soğutma rafına alın ve tamamen soğutun.

Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın.

Şimdi keki büyük kesme tahtası üzerine yerleştirin ve hazırladığınız karışımı yavaşça üzerine dökün. Dilimlemeden ve servis yapmadan önce soğumaya ve tamamen kurumaya bırakın.Afiyet Olsun

Besin Değerleri

Porsiyon Miktarı 1

Porsiyon 12


Porsiyon Başına Miktar
Kalori 239

« Tarifi Yazdır

« Tam Ekran Modu

TweetSaveShareShareBigOven

Daha Fazla Tarif

Limonlu Kek
Toplam Süre1 saat 15 dakika
13 Ingredients
0
Humus
Toplam Süre20 dakika
8 Ingredients
0

Malzemeler

 ½ su bardağı tereyağ
 1 su bardağı toz şeker
 3 yumurta
 2 yk limon kabuğu rendesi
 1 yk limon suyu
 2 çk şekerli vanilin
 1,50 su bardağı un
 ¼ çk tuz
 ¼ çk kabartma tozu
 ¼ çk karbonat
  su bardağı krema
 ½ su bardağı pudra şekeri
 1 yk eritilmiş limon tuzu

Talimatlar

1

Fırını önceden 160 ° C'ye ısıtın. Uzun bir kek kalıbını tereyağı veya yapışmaz pişirme spreyi ile yağlayın.

2

Geniş bir kapta tereyağı ve şekeri karıştırın. Elektrikli bir karıştırıcıyla hafif ve kabarana kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyin ve gerektiği kadar kasenin kenarlarını kazıyarak iyice çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Birleştirmek için tekrar çırpın.

3

Ayrı bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Un karışımının yarısını tereyağı karışımına ekleyin ve çırpın.Krema ekleyin ve tekrar çırpın. Kalan un karışımını ekleyin ve bir kez daha çırpın.

4

Hamuru hazırlanan kek kalıbına boşaltın. Yaklaşık 60 dakika bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

5

Kekinizin kalıpta yaklaşık 15 dakika soğumasını bekleyin, ardından kalıbın kenarları boyunca yavaşça bir bıçak gezdirin. Keki bir soğutma rafına alın ve tamamen soğutun.

6

Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın.

7

Şimdi keki büyük kesme tahtası üzerine yerleştirin ve hazırladığınız karışımı yavaşça üzerine dökün. Dilimlemeden ve servis yapmadan önce soğumaya ve tamamen kurumaya bırakın.Afiyet Olsun

Limonlu Kek
error: Alert: Content is protected !!