Fırını önceden 160 ° C'ye ısıtın. Uzun bir kek kalıbını tereyağı veya yapışmaz pişirme spreyi ile yağlayın.
Geniş bir kapta tereyağı ve şekeri karıştırın. Elektrikli bir karıştırıcıyla hafif ve kabarana kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyin ve gerektiği kadar kasenin kenarlarını kazıyarak iyice çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Birleştirmek için tekrar çırpın.
Ayrı bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Un karışımının yarısını tereyağı karışımına ekleyin ve çırpın.Krema ekleyin ve tekrar çırpın. Kalan un karışımını ekleyin ve bir kez daha çırpın.
Hamuru hazırlanan kek kalıbına boşaltın. Yaklaşık 60 dakika bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kekinizin kalıpta yaklaşık 15 dakika soğumasını bekleyin, ardından kalıbın kenarları boyunca yavaşça bir bıçak gezdirin. Keki bir soğutma rafına alın ve tamamen soğutun.
Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın.
Şimdi keki büyük kesme tahtası üzerine yerleştirin ve hazırladığınız karışımı yavaşça üzerine dökün. Dilimlemeden ve servis yapmadan önce soğumaya ve tamamen kurumaya bırakın.Afiyet Olsun
Fırını önceden 160 ° C'ye ısıtın. Uzun bir kek kalıbını tereyağı veya yapışmaz pişirme spreyi ile yağlayın.
Geniş bir kapta tereyağı ve şekeri karıştırın. Elektrikli bir karıştırıcıyla hafif ve kabarana kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyin ve gerektiği kadar kasenin kenarlarını kazıyarak iyice çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Birleştirmek için tekrar çırpın.
Ayrı bir kapta un, tuz, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Un karışımının yarısını tereyağı karışımına ekleyin ve çırpın.Krema ekleyin ve tekrar çırpın. Kalan un karışımını ekleyin ve bir kez daha çırpın.
Hamuru hazırlanan kek kalıbına boşaltın. Yaklaşık 60 dakika bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kekinizin kalıpta yaklaşık 15 dakika soğumasını bekleyin, ardından kalıbın kenarları boyunca yavaşça bir bıçak gezdirin. Keki bir soğutma rafına alın ve tamamen soğutun.
Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın.
Şimdi keki büyük kesme tahtası üzerine yerleştirin ve hazırladığınız karışımı yavaşça üzerine dökün. Dilimlemeden ve servis yapmadan önce soğumaya ve tamamen kurumaya bırakın.Afiyet Olsun
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun