Nemli, iyi drene edilmiş topraklarda büyür ve nadiren 15 metreden (49 fit) daha yüksekliğe ulaşır.Ancak çoğu tarçın kabuğunun ekimini kolaylaştırmak için düzenli olarak budanır ve çalı grupları halinde tutulur.Yetiştirici, yağışlı mevsimde ana mahsulü toplayarak sürgünleri yere yakın keser. İşleme sırasında, sürgünler önce yarım daire biçimli bir bıçakla kazınır ve daha sonra bir bıçakla yarılıp soyulan kabuğu gevşetmek için pirinç bir çubukla ovulur. Kabuklar birbiri içine geçerek yaklaşık 107 cm (42 inç) uzunluğunda bir silindir oluşturuluyor ve silindir şeklini korumak için aynı kalitede kabuğun kırpıntılarıyla dolduruluyor. Dört veya beş gün kuruduktan sonra, silindir, dolguyu sıkılaştırmak için bir tahta üzerine yuvarlanır ve daha fazla kurutma için hafif güneş ışığında kurutulur.
Kullanımı;Tarçın hemen her türlü malzemeyle “ortak bir dil” bulur tatlılarda ve et yemeklerinde uygundur. Ayrıca meyve suları, meyve salatalarında denemenizi tavsiye ediyoruz.Hem sağlıklı hem de lezzetli olacak.
Pişirme Önerimiz:Yemeğiniz hazırlanmadan 5-7 dakika önce ilave edilmesi önerilir.Bu durumda, inanılmaz bir aroma kalır, ancak pişirme başlangıcında kullanıldığında yemeğe eşlik eden hoş bir acılıkda verebilir.
- Şeker tüketiminizi azaltmaya çalışıyorsanız Tarçın kullanmak harika bir yoldur.
- Sri Lanka, dünya çapında kullanılan tarçın çeşidinin yaklaşık% 90’ını üretiyor.
- Tarçın, mutasyonu durdurmaya ve hücrelere zarar vermeye yardımcı olan koruyucu proteinleri aktive ettiği için Alzheimer gibi dejeneratif beyin bozukluklarına karşı mücadelede yararlı olduğu söyleniyor.
- İspanyol araştırmacılar, tarçın yağı ile ekmeği daha uzun süre, hatta muhtemelen 10 güne kadar taze tutan bir kağıt geliştirmeyi başardılar.
- Coli 0157, aslında tarçın tarafından neredeyse% 100 yenilebilen korkunç bir bakteridir. Bir Amerikan araştırması, 3 gün içinde oda sıcaklığında bir çay kaşığı tarçın ilave edildiğinde böceğin% 99,5’inin öldüğünü buldu.

Ekonomi; Çukurova Tarçın kalitesi her zaman en yüksek mutfak standardındayken, fiyatı, Türkiye’nin en düşük fiyatlardandır.
Tarçın oldukça konsantre bir baharat olduğundan, dozajı dikkatlice izlemeniz gerekir.Çok miktarda tarçın tüketmek sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.Hamilelikte tarçın tüketiminde kısıtlamalar vardır.Bu baharat rahim kasılmalarına neden olan maddeler içerir.
Doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde 2 yıla kadar saklayın.