Haşhaş tohumlarını bir mutfak robotuna yerleştirin ve tohumlar öğütülene kadar yaklaşık 1 dakika işleyin.
Haşhaş tohumlarını 3/4 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, limon suyu ve sıcak sütü bir kasede karıştırın; birleştirmek için karıştırın. Ekmek yaparken haşhaş tohumu dolgusunu örtün ve buzdolabında saklayın (dolgu soğudukça sertleşecektir.)
Küçük bir kapta mayayı su ve 2 yemek kaşığı şekerle karıştırın. Maya kremsi bir tabaka oluşturana kadar beklemeye bırakın.
Bir kasede unu tuzla çırpın;
Maya karışımını ve yumurta sarısını un karışımına dökün ve yumuşak bir hamur elde etmek için karıştırın.
Hamuru unlu bir çalışma yüzeyine çevirin ve yaklaşık 5 dakika pürüzsüz ve hafif esnek olana kadar yoğurun. Hamur çok yapışkansa, her seferinde yaklaşık 2 yemek kaşığı olmak üzere daha fazla un ilave edin.
Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Her parçayı 24x32 cmlik bir dikdörtgen halinde açın.
Haşhaş tohumu dolgusunun yarısını her dikdörtgenin üzerine yayın, bu işlemi yaparken 2 cmlik bir kenar sınır bırakın.Sonra bu kenarları her taraftan dolgunun üzerine katlayın ve aşağı doğru bastırın.
Bir hamur dikdörtgeninin kısa kenarını alın ve rulo gibi yuvarlayın; ikinci dikdörtgenle tekrarlayın. Dolgunun dışarı sızmasını önlemek için uçları birbirine sıkıştırın veya uçları sıkıştırın.
Bir fırın tepsisine parşömen kağıdı koyun; ruloları fırın tepsisine yanları aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve yaklaşık 1 saat iki katına çıkıncaya kadar sıcak bir yerde kabarmaya bırakın.
Fırını önceden 350 derece ısıtın.
Yumurta akını köpürene kadar bir kasede çırpın; ruloları çırpılmış yumurta akı ile fırçalayın.
Önceden ısıtılmış fırında üstte koyu altın kahverengi olana kadar 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve kabuklarını yumuşak tutmak için ruloları soğuyana kadar temiz bir mutfak havlusu ile örtün. Dilimlemeden önce tamamen soğutun.
Porsiyon Miktarı 1
Porsiyon 16
* Günlük Yüzde Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Günlük değeriniz, kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.
Haşhaş tohumlarını bir mutfak robotuna yerleştirin ve tohumlar öğütülene kadar yaklaşık 1 dakika işleyin.
Haşhaş tohumlarını 3/4 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, limon suyu ve sıcak sütü bir kasede karıştırın; birleştirmek için karıştırın. Ekmek yaparken haşhaş tohumu dolgusunu örtün ve buzdolabında saklayın (dolgu soğudukça sertleşecektir.)
Küçük bir kapta mayayı su ve 2 yemek kaşığı şekerle karıştırın. Maya kremsi bir tabaka oluşturana kadar beklemeye bırakın.
Bir kasede unu tuzla çırpın;
Maya karışımını ve yumurta sarısını un karışımına dökün ve yumuşak bir hamur elde etmek için karıştırın.
Hamuru unlu bir çalışma yüzeyine çevirin ve yaklaşık 5 dakika pürüzsüz ve hafif esnek olana kadar yoğurun. Hamur çok yapışkansa, her seferinde yaklaşık 2 yemek kaşığı olmak üzere daha fazla un ilave edin.
Hamuru 2 eşit parçaya kesin. Her parçayı 24x32 cmlik bir dikdörtgen halinde açın.
Haşhaş tohumu dolgusunun yarısını her dikdörtgenin üzerine yayın, bu işlemi yaparken 2 cmlik bir kenar sınır bırakın.Sonra bu kenarları her taraftan dolgunun üzerine katlayın ve aşağı doğru bastırın.
Bir hamur dikdörtgeninin kısa kenarını alın ve rulo gibi yuvarlayın; ikinci dikdörtgenle tekrarlayın. Dolgunun dışarı sızmasını önlemek için uçları birbirine sıkıştırın veya uçları sıkıştırın.
Bir fırın tepsisine parşömen kağıdı koyun; ruloları fırın tepsisine yanları aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve yaklaşık 1 saat iki katına çıkıncaya kadar sıcak bir yerde kabarmaya bırakın.
Fırını önceden 350 derece ısıtın.
Yumurta akını köpürene kadar bir kasede çırpın; ruloları çırpılmış yumurta akı ile fırçalayın.
Önceden ısıtılmış fırında üstte koyu altın kahverengi olana kadar 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve kabuklarını yumuşak tutmak için ruloları soğuyana kadar temiz bir mutfak havlusu ile örtün. Dilimlemeden önce tamamen soğutun.
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun