Çoğu insan humusu bilir.Akdeniz'de yaygın tüketilen nohut, tahin, limon ile baharatlardan yapılan lezzetli bir mezedir.Kremsi, doyurucu, bitki bazlı proteinle dolu.Şimdi birkaç uzman ipucu ile Humus'u üst noktaya taşıyalım.Bir kase humus ile biraz da sıcak pide.Tadını çıkarın...
Nohut humusun temelidir. Nohutu iyi pişirin.Yumuşatılmış çekirdekler pürüzsüz bir macun haline gelir.Tarifimizde konserve veya ev yapımı nohut kullanabilirsiniz. Önemli nokta nohutlarınızın gerçekten yumuşak pişmiş olmalı.Onları bir pilava veya güvece ekliyorsanız daha sert tutma seçeneği iyidir.Nohut pişirme ile ilgili detaylara aşağıda bulabilirsiniz.
Nohutları soyun. Nohut kabuğu yenilebilir ancak kremsi humus istiyorsanız nohutları soyun ve kabuklarını atın. Nohutları biraz kabartma tozu veya karbonat ile biraz sıcak suda ıslatmak nohut kabuklarını hemen alır.
Yeteri kadar kaliteli bir tahin kullanın. Tahin, otantik bir humus tarifinde önemli bir bileşendir. Zengin kıvam ve ince ceviz aroması katacak. Dışarıda her çeşit tahin seçeneği var. En iyi tahin, Etiyopya susamından elde edilir.Veya mağazadan pahalı kavanozlar satın almak yerine evde nasıl yapılacağını öğrenmek ister misiniz? Detaylar yazımızın devamında.
Kabarık humus için, karıştırırken buz küpü ekleyin. Buz küpleri, humusu daha kremamsı bir dokuya dönüştürmeye yardımcı olur - taze çalkalanmış dondurma gibi.
Acele etmeyin! Mutfak robotunun 3 ila 5 dakika çalışmasına izin verin. Humus karışımının düzgün bir dokuya yetecek kadar iyi karışması için mutfak robotunu birkaç dakika çalıştırın.
Nohutları ıslatın ve pişirin ve soyun. (Nohut pişirme ipuçları yazının devamındadır.)Kullanmadan önce nohutları tamamen soğumaya bırakın.
Bir mutfak robotunun (güçlü bir blender da iş görür) kasesinde tahin ve limon suyunu karıştırın ve 1 dakika boyunca işlemden geçirin.Çırpılmış tahin ve limon suyuna zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, kimyon ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. 30 saniye boyunca işlem yapın,
Nohutun yarısını mutfak robotuna ekleyin ve 1 dakika boyunca işlemden geçirin. Kasenin kenarlarını ve tabanını kazıyın, sonra kalan nohutları ekleyin ve kalın ve pürüzsüz olana kadar işleyin; 3 ila 5 dakika.Mutfak robotu çalışırken 2 küçük buz küpü ekleyin.İstediğiniz ipeksi pürüzsüz kıvama ulaşana kadar karıştırın.
Servis tabağına aktarın ve süsleyin
Cömertçe kaliteli sızma zeytinyağı ekleyin. İsterseniz ortaya birkaç nohut ekleyin. Üstüne sumak serpin .
Sıcak pide dilimleri, en sevdiğiniz sebzelerle tadını çıkarın .
Avakadolu ve Pancarlı Humusu Denemeyi Unutmayın.
Humus çok kalın ve hala küçük nohut parçaları içeriyorsa; bunu düzeltmek için, mutfak robotu açıkken, mükemmel kıvama gelene kadar 2 ila 3 yemek kaşığı su ekleyin.
Herhangi bir nedenden ötürü, almanız gerekenden biraz daha fazla sıvı kullandıysanız, kullanmadan önce humusu bir saat kadar örtün ve soğutun. Biraz kalınlaşmalı.Başak bir yöntem ise kremamsı olması için humusa 1 ila 2 yemek kaşığı yoğurt eklemektir (bunu mutfak robotunda tekrar karıştırmanız gerekir). Ancak bu tarifle (ve yukarıda belirtilen ipuçları) bunları yapmanız gerekmez. Ev yapımı humusu hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir ve bir haftaya kadar tüketilebilir.
Porsiyon Miktarı 1 (Fincan Kadar)
Porsiyon 8
* Günlük Yüzde Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Günlük değeriniz, kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.
Nohutlarınızı yenilebilir hale getirmek için ister uzun süre suda bekletin ister hızlı ıslatma kullanın, yine de onları pişirmeniz gerekecektir.Bir ölçü nohut iki ölçü su çekerek pişer.
Islatılmış fasulyeleri pişirmek için onları büyük bir tencereye ekleyin, nohutları suyla kaplayın ve her şeyi kaynatın. Isıyı azaltın ve istediğiniz hassasiyeti 1 ila 2 saat kadar pişirin.
Kaynama sırasında tencere kapağını açık veya kapalı tutabilirsiniz, ancak biraz aralık bırakabilirsiniz (pişirme sırasında biraz buhar çıkmasına izin verin). Kapaksız kaynatılmış nohutta pişer, ancak sert olur. (Salata veya pilav için mükemmeldir). Kapak açık ancak aralık olarak pişirilen nohut daha kremamsı, daha yumuşak olur ve daha kolay parçalanır. Bunlar humus veya nohutun parçalanmasını istediğiniz yemekler için mükemmeldir.
Sade, otantik humusun mutfalarda hüküm sürdüğü bir geröek, ancak eğlenceli aynı zamanda sağlıklı tatları değiştirmeyi seviyorsanız; İşte beğenebileceğiniz birkaç seçenek:
Nohut humusun temelidir. Nohutu iyi pişirin.Yumuşatılmış çekirdekler pürüzsüz bir macun haline gelir.Tarifimizde konserve veya ev yapımı nohut kullanabilirsiniz. Önemli nokta nohutlarınızın gerçekten yumuşak pişmiş olmalı.Onları bir pilava veya güvece ekliyorsanız daha sert tutma seçeneği iyidir.Nohut pişirme ile ilgili detaylara aşağıda bulabilirsiniz.
Nohutları soyun. Nohut kabuğu yenilebilir ancak kremsi humus istiyorsanız nohutları soyun ve kabuklarını atın. Nohutları biraz kabartma tozu veya karbonat ile biraz sıcak suda ıslatmak nohut kabuklarını hemen alır.
Yeteri kadar kaliteli bir tahin kullanın. Tahin, otantik bir humus tarifinde önemli bir bileşendir. Zengin kıvam ve ince ceviz aroması katacak. Dışarıda her çeşit tahin seçeneği var. En iyi tahin, Etiyopya susamından elde edilir.Veya mağazadan pahalı kavanozlar satın almak yerine evde nasıl yapılacağını öğrenmek ister misiniz? Detaylar yazımızın devamında.
Kabarık humus için, karıştırırken buz küpü ekleyin. Buz küpleri, humusu daha kremamsı bir dokuya dönüştürmeye yardımcı olur - taze çalkalanmış dondurma gibi.
Acele etmeyin! Mutfak robotunun 3 ila 5 dakika çalışmasına izin verin. Humus karışımının düzgün bir dokuya yetecek kadar iyi karışması için mutfak robotunu birkaç dakika çalıştırın.
Nohutları ıslatın ve pişirin ve soyun. (Nohut pişirme ipuçları yazının devamındadır.)Kullanmadan önce nohutları tamamen soğumaya bırakın.
Bir mutfak robotunun (güçlü bir blender da iş görür) kasesinde tahin ve limon suyunu karıştırın ve 1 dakika boyunca işlemden geçirin.Çırpılmış tahin ve limon suyuna zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, kimyon ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. 30 saniye boyunca işlem yapın,
Nohutun yarısını mutfak robotuna ekleyin ve 1 dakika boyunca işlemden geçirin. Kasenin kenarlarını ve tabanını kazıyın, sonra kalan nohutları ekleyin ve kalın ve pürüzsüz olana kadar işleyin; 3 ila 5 dakika.Mutfak robotu çalışırken 2 küçük buz küpü ekleyin.İstediğiniz ipeksi pürüzsüz kıvama ulaşana kadar karıştırın.
Servis tabağına aktarın ve süsleyin
Cömertçe kaliteli sızma zeytinyağı ekleyin. İsterseniz ortaya birkaç nohut ekleyin. Üstüne sumak serpin .
Sıcak pide dilimleri, en sevdiğiniz sebzelerle tadını çıkarın .
Avakadolu ve Pancarlı Humusu Denemeyi Unutmayın.
Humus çok kalın ve hala küçük nohut parçaları içeriyorsa; bunu düzeltmek için, mutfak robotu açıkken, mükemmel kıvama gelene kadar 2 ila 3 yemek kaşığı su ekleyin.
Herhangi bir nedenden ötürü, almanız gerekenden biraz daha fazla sıvı kullandıysanız, kullanmadan önce humusu bir saat kadar örtün ve soğutun. Biraz kalınlaşmalı.Başak bir yöntem ise kremamsı olması için humusa 1 ila 2 yemek kaşığı yoğurt eklemektir (bunu mutfak robotunda tekrar karıştırmanız gerekir). Ancak bu tarifle (ve yukarıda belirtilen ipuçları) bunları yapmanız gerekmez. Ev yapımı humusu hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklanabilir ve bir haftaya kadar tüketilebilir.
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun