Slide Ürünler Tarifler Keşfedin Bize Ulaşın navigate_next navigate_next navigate_next navigate_next X
Previous slide
Next slide

Pepperoni Pizza

Yemeğinize tam olarak neyin girdiğini bildiğiniz ve sevdiğiniz şeyin tadını çıkarabileceğiniz (genellikle daha ucuza) dışarı çıkmadan, sevdiğiniz şeyi evde yapmanın kontrolüne sahip olmaktan daha iyi bir şey yoktur.Etkileyici ve süper lezzetli bir akşam yemeği için pizza tarifimizi deneyin.

Rating
ZorlukOrta DüzeyHazırlama Süresi35 dakikaPişirme Süresi15 dakikaRating

ZorlukOrta DüzeyHazırlama Süresi35 dakikaPişirme Süresi15 dakika
Zamanlayıcıyı Başlatı
5 Minutes

Malzemeler

Pizza Hamuru (2 adet 32 cm lik pizza için)
 0,50 çay kaşığı aktif kuru maya
 2 çay kaşığı toz şeker
 1 bardak ılık subir kısmı mayayı aktifleştirmek için
 3 yemek kaşığı zeytinyağıve fırçalamak için biraz daha fazlası
 0,50 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı beyaz sirke
 4 su bardağı ekmek unu
Pizza Sosu İçin
 1,50 su bardağı domates püresi
 1 yemek kaşığı salça
 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
 1 çay kaşığı bal
 2 çay kaşığı fesleğen
 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik(veya 1 yemek kaşığı taze)
 1 diş ince kıyılmış sarımsak
 1 çay kaşığı kadar tuz veya taze çekilmiş çukurova karabiber,
Pizza Üstü İçin
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 diş ince kıyılmış sarımsak
 2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peynirialternatif olarak yarı yarıya ince kıyılmış parmesan peyniri
 20 dilim sucuk
 5 adet dilimlenmiş zeytin
 1 adet dilimlenmiş yeşil veya kırmızı tatlı biber
 1 çay kaşığı kekik
Özel Ekipmanlar
 Çıtır çıtır bir pizza istiyorsanız bir pizza taşı edinin.
 Pizza veya ekmeği sıcak fırından tezgaha güvenli bir şekilde aktarmak için düz bir kürek
 Pizzayı kesmek için bir pizza tekerleği , gerekli değildir, ancak bıçakla uğraşmaktan daha kolaydır.
Porsiyon Miktarını Değiştir
Verim5 Porsiyon

hazırlık

PİZZA HAMURUNU HAZIRLAMA

Mayanızı aktif hale getirerek başlayın… yani su, şeker ve mayayı karıştırıp köpüklü ve kabarcıklı hale gelene kadar bekletin (yaklaşık 5 dakika). Sıcak su değil ılık su kullanmanız önemlidir.
Şimdi 1 su bardağı ılık su, zeytinyağı, tuz ve sirkeyi ekleyin.Yavaş yavaş unu ekleyin. Hamur yapışkan bir hale gelemeye başlayacak.5 dakika boyunca pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.(hamur biraz yapışkan olmalı ama temiz bir parmak ucuna yapışmamalıdır). Sonra kabınızı streç filmle örtün ve yaklaşık yarım saat hamur iki katına çıkana kadar ılık bir yerde dinlendirin.

PİZZA SOSUNU HAZIRLAMA

Tüm malzemeleri bir kasede birleştirin. Tatların erimesine izin vermek için tercihen 30 dakika (hamur yükselirken) dinlenmeye bırakın.

Pizza taşınızızı (veya pizza tavası veya fırın tepsisi): fırına yerleştirin ve fırını 450 dereceye kadar önceden ısıtın. Fırın ön ısıtma yaparken pizzayı birleştirin.
HAMURU AÇMA

Hamuru iki eşit porsiyona bölün, (birini daha sonra kullanmak için tekrar kapatılabilir bir torba içinde dondurabilirsiniz veya hemen 2 pizza yapın). Çıtır bir pizza için tepsimizi fırına koyduğumuzdan hazırladığımız hamuru fırının içindeki tepsiye veya taşa kaydırmak için çalışacağımız alana bir parşömen kağıdı koyarak üzerini unlayalın. Hamuru merkezden başlayıp dışarı doğru çalışarak, hamuru 1 cm kalınlığında bastırmak için parmak uçlarınızı kullanın. Hamuru daha fazla gerilmeyene kadar yaklaşık 32 cm çapına kadar çevirin ve gerin.Bu sırada hamurun daha kalın olduğu kenarını düzleştirmek için avucunuzu kullanın. Dudak oluşturmak istiyorsanız kenarları sıkıştırın.Hamurunuzda bir delik varsa, hamuru unlu bir yüzeye koyun ve deliği kapatmak için hamuru tekrar birleştirin.

Çatal kullanarak (tam olarak delmeden) hamuru yüzeyin üzerinde birçok kez delin. Küçük bir kapta 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 diş sarımsağı karıştırın ve pizzanın üstüne ve kenarlarına eşit olarak fırçalayın, pizza sosunu pizzanın üzerine eşit şekilde yayın (kenarları kaplanmamış halde bırakın).

ÜST MALZEMELER VE PİŞİRME

Peynirleri (yine kenarları kaplanmamış halde bırakarak), sucuk dilimleri, zeytin ve biberleri ekleyin. Pizzayı (parşömen kağıdından) dikkatlice varsa küreğinizle fırında önceden ısıtılmış pizza taşına(veya tepsinize) kaydırın ve 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarın, üstüne kekik ve fesleğen serpin, dilimler halinde kesin ve servis yapın.

SORUN GİDERME

Hamur çok ıslaksa: biraz daha un ekleyin ve yoğurun. Hamur açılamayacak kadar esniyorsa: 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın, sonra tekrar deneyin. Hamuru yuvarlarken, hamur işlerini açarken olduğundan çok daha fazla basınca ihtiyacınız vardır.

Pizzanızı doğrudan tepsi üzerinde hazırlıyorsanız; yapışmaması ve gevrekliği için tepsinin tabanına mısır unu serpin.Bu şekilde Taban pişmemişse: Pizzayı önceden ısıtılmış bir tabak veya tepsi üzerinde pişirmek bunu engellemelidir. Ancak, yinede hamur çok kalın olabilir veya malzemelerin çok pişmesinin önüne geçmek için pişirmenin yarısında üzerini folyo ile örtün ve 5 dakika daha verin.

Besin Değerleri

Porsiyon Miktarı 1

Porsiyon 5


Porsiyon Başına Miktar
Kalori 465
% Günlük Değer *
Toplam Yağ 25g39%
Doymuş Yağ 9g45%
Kolesterol 47mg16%
Sodyum 1146mg48%
Potasyum 349mg10%
Toplam Karbonhidrat 40g14%
Diyet Lifi 3g12%
Şekerler 5g
Protein 16g32%

A Vitamini 790%
C Vitamini 7%
Kalsiyum 311%
Demir 2%

* Günlük Yüzde Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Günlük değeriniz, kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.

« Tarifi Yazdır

« Tam Ekran Modu

TweetSaveShareShareBigOven

Daha Fazla Tarif

Limonlu Kek
Toplam Süre1 saat 15 dakika
13 Ingredients
0
Humus
Toplam Süre20 dakika
8 Ingredients
0

Malzemeler

Pizza Hamuru (2 adet 32 cm lik pizza için)
 0,50 çay kaşığı aktif kuru maya
 2 çay kaşığı toz şeker
 1 bardak ılık subir kısmı mayayı aktifleştirmek için
 3 yemek kaşığı zeytinyağıve fırçalamak için biraz daha fazlası
 0,50 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı beyaz sirke
 4 su bardağı ekmek unu
Pizza Sosu İçin
 1,50 su bardağı domates püresi
 1 yemek kaşığı salça
 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
 1 çay kaşığı bal
 2 çay kaşığı fesleğen
 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik(veya 1 yemek kaşığı taze)
 1 diş ince kıyılmış sarımsak
 1 çay kaşığı kadar tuz veya taze çekilmiş çukurova karabiber,
Pizza Üstü İçin
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 1 diş ince kıyılmış sarımsak
 2 su bardağı rendelenmiş mozzarella peynirialternatif olarak yarı yarıya ince kıyılmış parmesan peyniri
 20 dilim sucuk
 5 adet dilimlenmiş zeytin
 1 adet dilimlenmiş yeşil veya kırmızı tatlı biber
 1 çay kaşığı kekik
Özel Ekipmanlar
 Çıtır çıtır bir pizza istiyorsanız bir pizza taşı edinin.
 Pizza veya ekmeği sıcak fırından tezgaha güvenli bir şekilde aktarmak için düz bir kürek
 Pizzayı kesmek için bir pizza tekerleği , gerekli değildir, ancak bıçakla uğraşmaktan daha kolaydır.

Talimatlar

PİZZA HAMURUNU HAZIRLAMA
1

Mayanızı aktif hale getirerek başlayın… yani su, şeker ve mayayı karıştırıp köpüklü ve kabarcıklı hale gelene kadar bekletin (yaklaşık 5 dakika). Sıcak su değil ılık su kullanmanız önemlidir.
Şimdi 1 su bardağı ılık su, zeytinyağı, tuz ve sirkeyi ekleyin.Yavaş yavaş unu ekleyin. Hamur yapışkan bir hale gelemeye başlayacak.5 dakika boyunca pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.(hamur biraz yapışkan olmalı ama temiz bir parmak ucuna yapışmamalıdır). Sonra kabınızı streç filmle örtün ve yaklaşık yarım saat hamur iki katına çıkana kadar ılık bir yerde dinlendirin.

PİZZA SOSUNU HAZIRLAMA
2

Tüm malzemeleri bir kasede birleştirin. Tatların erimesine izin vermek için tercihen 30 dakika (hamur yükselirken) dinlenmeye bırakın.

Pizza taşınızızı (veya pizza tavası veya fırın tepsisi): fırına yerleştirin ve fırını 450 dereceye kadar önceden ısıtın. Fırın ön ısıtma yaparken pizzayı birleştirin.
HAMURU AÇMA
3

Hamuru iki eşit porsiyona bölün, (birini daha sonra kullanmak için tekrar kapatılabilir bir torba içinde dondurabilirsiniz veya hemen 2 pizza yapın). Çıtır bir pizza için tepsimizi fırına koyduğumuzdan hazırladığımız hamuru fırının içindeki tepsiye veya taşa kaydırmak için çalışacağımız alana bir parşömen kağıdı koyarak üzerini unlayalın. Hamuru merkezden başlayıp dışarı doğru çalışarak, hamuru 1 cm kalınlığında bastırmak için parmak uçlarınızı kullanın. Hamuru daha fazla gerilmeyene kadar yaklaşık 32 cm çapına kadar çevirin ve gerin.Bu sırada hamurun daha kalın olduğu kenarını düzleştirmek için avucunuzu kullanın. Dudak oluşturmak istiyorsanız kenarları sıkıştırın.Hamurunuzda bir delik varsa, hamuru unlu bir yüzeye koyun ve deliği kapatmak için hamuru tekrar birleştirin.

Çatal kullanarak (tam olarak delmeden) hamuru yüzeyin üzerinde birçok kez delin. Küçük bir kapta 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 diş sarımsağı karıştırın ve pizzanın üstüne ve kenarlarına eşit olarak fırçalayın, pizza sosunu pizzanın üzerine eşit şekilde yayın (kenarları kaplanmamış halde bırakın).

ÜST MALZEMELER VE PİŞİRME
4

Peynirleri (yine kenarları kaplanmamış halde bırakarak), sucuk dilimleri, zeytin ve biberleri ekleyin. Pizzayı (parşömen kağıdından) dikkatlice varsa küreğinizle fırında önceden ısıtılmış pizza taşına(veya tepsinize) kaydırın ve 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarın, üstüne kekik ve fesleğen serpin, dilimler halinde kesin ve servis yapın.

SORUN GİDERME
5

Hamur çok ıslaksa: biraz daha un ekleyin ve yoğurun. Hamur açılamayacak kadar esniyorsa: 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın, sonra tekrar deneyin. Hamuru yuvarlarken, hamur işlerini açarken olduğundan çok daha fazla basınca ihtiyacınız vardır.

Pizzanızı doğrudan tepsi üzerinde hazırlıyorsanız; yapışmaması ve gevrekliği için tepsinin tabanına mısır unu serpin.Bu şekilde Taban pişmemişse: Pizzayı önceden ısıtılmış bir tabak veya tepsi üzerinde pişirmek bunu engellemelidir. Ancak, yinede hamur çok kalın olabilir veya malzemelerin çok pişmesinin önüne geçmek için pişirmenin yarısında üzerini folyo ile örtün ve 5 dakika daha verin.

Pepperoni Pizza
error: Alert: Content is protected !!