Yemeğinize tam olarak neyin girdiğini bildiğiniz ve sevdiğiniz şeyin tadını çıkarabileceğiniz (genellikle daha ucuza) dışarı çıkmadan, sevdiğiniz şeyi evde yapmanın kontrolüne sahip olmaktan daha iyi bir şey yoktur.Etkileyici ve süper lezzetli bir akşam yemeği için pizza tarifimizi deneyin.
Mayanızı aktif hale getirerek başlayın… yani su, şeker ve mayayı karıştırıp köpüklü ve kabarcıklı hale gelene kadar bekletin (yaklaşık 5 dakika). Sıcak su değil ılık su kullanmanız önemlidir.
Şimdi 1 su bardağı ılık su, zeytinyağı, tuz ve sirkeyi ekleyin.Yavaş yavaş unu ekleyin. Hamur yapışkan bir hale gelemeye başlayacak.5 dakika boyunca pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.(hamur biraz yapışkan olmalı ama temiz bir parmak ucuna yapışmamalıdır). Sonra kabınızı streç filmle örtün ve yaklaşık yarım saat hamur iki katına çıkana kadar ılık bir yerde dinlendirin.
Tüm malzemeleri bir kasede birleştirin. Tatların erimesine izin vermek için tercihen 30 dakika (hamur yükselirken) dinlenmeye bırakın.
Hamuru iki eşit porsiyona bölün, (birini daha sonra kullanmak için tekrar kapatılabilir bir torba içinde dondurabilirsiniz veya hemen 2 pizza yapın). Çıtır bir pizza için tepsimizi fırına koyduğumuzdan hazırladığımız hamuru fırının içindeki tepsiye veya taşa kaydırmak için çalışacağımız alana bir parşömen kağıdı koyarak üzerini unlayalın. Hamuru merkezden başlayıp dışarı doğru çalışarak, hamuru 1 cm kalınlığında bastırmak için parmak uçlarınızı kullanın. Hamuru daha fazla gerilmeyene kadar yaklaşık 32 cm çapına kadar çevirin ve gerin.Bu sırada hamurun daha kalın olduğu kenarını düzleştirmek için avucunuzu kullanın. Dudak oluşturmak istiyorsanız kenarları sıkıştırın.Hamurunuzda bir delik varsa, hamuru unlu bir yüzeye koyun ve deliği kapatmak için hamuru tekrar birleştirin.
Çatal kullanarak (tam olarak delmeden) hamuru yüzeyin üzerinde birçok kez delin. Küçük bir kapta 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 diş sarımsağı karıştırın ve pizzanın üstüne ve kenarlarına eşit olarak fırçalayın, pizza sosunu pizzanın üzerine eşit şekilde yayın (kenarları kaplanmamış halde bırakın).
Peynirleri (yine kenarları kaplanmamış halde bırakarak), sucuk dilimleri, zeytin ve biberleri ekleyin. Pizzayı (parşömen kağıdından) dikkatlice varsa küreğinizle fırında önceden ısıtılmış pizza taşına(veya tepsinize) kaydırın ve 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarın, üstüne kekik ve fesleğen serpin, dilimler halinde kesin ve servis yapın.
Hamur çok ıslaksa: biraz daha un ekleyin ve yoğurun. Hamur açılamayacak kadar esniyorsa: 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın, sonra tekrar deneyin. Hamuru yuvarlarken, hamur işlerini açarken olduğundan çok daha fazla basınca ihtiyacınız vardır.
Pizzanızı doğrudan tepsi üzerinde hazırlıyorsanız; yapışmaması ve gevrekliği için tepsinin tabanına mısır unu serpin.Bu şekilde Taban pişmemişse: Pizzayı önceden ısıtılmış bir tabak veya tepsi üzerinde pişirmek bunu engellemelidir. Ancak, yinede hamur çok kalın olabilir veya malzemelerin çok pişmesinin önüne geçmek için pişirmenin yarısında üzerini folyo ile örtün ve 5 dakika daha verin.
Porsiyon Miktarı 1
Porsiyon 5
* Günlük Yüzde Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Günlük değeriniz, kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.
Mayanızı aktif hale getirerek başlayın… yani su, şeker ve mayayı karıştırıp köpüklü ve kabarcıklı hale gelene kadar bekletin (yaklaşık 5 dakika). Sıcak su değil ılık su kullanmanız önemlidir.
Şimdi 1 su bardağı ılık su, zeytinyağı, tuz ve sirkeyi ekleyin.Yavaş yavaş unu ekleyin. Hamur yapışkan bir hale gelemeye başlayacak.5 dakika boyunca pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun.(hamur biraz yapışkan olmalı ama temiz bir parmak ucuna yapışmamalıdır). Sonra kabınızı streç filmle örtün ve yaklaşık yarım saat hamur iki katına çıkana kadar ılık bir yerde dinlendirin.
Tüm malzemeleri bir kasede birleştirin. Tatların erimesine izin vermek için tercihen 30 dakika (hamur yükselirken) dinlenmeye bırakın.
Hamuru iki eşit porsiyona bölün, (birini daha sonra kullanmak için tekrar kapatılabilir bir torba içinde dondurabilirsiniz veya hemen 2 pizza yapın). Çıtır bir pizza için tepsimizi fırına koyduğumuzdan hazırladığımız hamuru fırının içindeki tepsiye veya taşa kaydırmak için çalışacağımız alana bir parşömen kağıdı koyarak üzerini unlayalın. Hamuru merkezden başlayıp dışarı doğru çalışarak, hamuru 1 cm kalınlığında bastırmak için parmak uçlarınızı kullanın. Hamuru daha fazla gerilmeyene kadar yaklaşık 32 cm çapına kadar çevirin ve gerin.Bu sırada hamurun daha kalın olduğu kenarını düzleştirmek için avucunuzu kullanın. Dudak oluşturmak istiyorsanız kenarları sıkıştırın.Hamurunuzda bir delik varsa, hamuru unlu bir yüzeye koyun ve deliği kapatmak için hamuru tekrar birleştirin.
Çatal kullanarak (tam olarak delmeden) hamuru yüzeyin üzerinde birçok kez delin. Küçük bir kapta 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 1 diş sarımsağı karıştırın ve pizzanın üstüne ve kenarlarına eşit olarak fırçalayın, pizza sosunu pizzanın üzerine eşit şekilde yayın (kenarları kaplanmamış halde bırakın).
Peynirleri (yine kenarları kaplanmamış halde bırakarak), sucuk dilimleri, zeytin ve biberleri ekleyin. Pizzayı (parşömen kağıdından) dikkatlice varsa küreğinizle fırında önceden ısıtılmış pizza taşına(veya tepsinize) kaydırın ve 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarın, üstüne kekik ve fesleğen serpin, dilimler halinde kesin ve servis yapın.
Hamur çok ıslaksa: biraz daha un ekleyin ve yoğurun. Hamur açılamayacak kadar esniyorsa: 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın, sonra tekrar deneyin. Hamuru yuvarlarken, hamur işlerini açarken olduğundan çok daha fazla basınca ihtiyacınız vardır.
Pizzanızı doğrudan tepsi üzerinde hazırlıyorsanız; yapışmaması ve gevrekliği için tepsinin tabanına mısır unu serpin.Bu şekilde Taban pişmemişse: Pizzayı önceden ısıtılmış bir tabak veya tepsi üzerinde pişirmek bunu engellemelidir. Ancak, yinede hamur çok kalın olabilir veya malzemelerin çok pişmesinin önüne geçmek için pişirmenin yarısında üzerini folyo ile örtün ve 5 dakika daha verin.
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun