Slide Ürünler Tarifler Keşfedin Bize Ulaşın navigate_next navigate_next navigate_next navigate_next X
Previous slide
Next slide

Talaş Böreği

Hem lezzetli hem pratik olan talaş böreği sofraların gözde yiyeceği olmayı sürdürüyor.Hazırlaması kolay ve uzun süre bozulmadan bekletilen bir börek tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. Peki milföylü talaş böreği nasıl yapılır?

Rating
ZorlukBaşlangıçHazırlama Süresi15 dakikaPişirme Süresi30 dakikaRating

ZorlukBaşlangıçHazırlama Süresi15 dakikaPişirme Süresi30 dakika
Zamanlayıcıyı Başlatı
5 Minutes

Malzemeler

<h1 style="color:#F5762B;font-size: 16px">İç Harcı için Malzemeler</h1>
 300 gr yağsız kuzu but kuşbaşı
 1 adet iri boy soğan
 1 adet havuç
 1 avuç bezelye
 1 tutam tatlı kaşığı domates salçası
 3 su bardağı et suyu
 1 tutam tuz
 1 tutam karabiber
<h1 style="color:#F5762B;font-size: 16px">Hamuru için Malzemeler</h1>
 5,50 su bardağı un
 2 yk sirke
 2 su bardağı su
 1 tutam tuz
<h1 style="color:#F5762B;font-size: 16px">Hamur Ara Katları için Malzemeler</h1>
 100 gr eritilmiş tereyağ
 ½ su bardağı sıvı yağ
<h1 style="color:#F5762B;font-size: 16px">Üzeri için Malzemeler</h1>
 1 adet yumurta sarısı
 1 tutam çörek otu
Porsiyon Miktarını Değiştir
Verim1 Porsiyon

hazırlık

Tavanızı ocağa alın, içerisine zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Tereyağında ince doğranmış soğanları kavurun, etleri ekleyin ve suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam edin.

Küp küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyin.

Tuz, karabiber, domates salçası ve suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Etler pişince, soğuması için kenara alın.

Hamuru için olan tüm malzemeleri derin bir kapta birleştirin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar iyice yoğurun.

Bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve derin bir kapta sıvı yağ ile karıştırın.

Tezgahınıza biraz un serpin, hamuru iki bezeye ayırın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar büyük olacak şekilde merdaneyle açın.

Yufkanın ortasına tatlı tabağı yerleştirin ve tabağın kenarlarını merkez alarak 8 eşit parçaya bölün. Tabağın çevresini de kesin. Tabağı kaldırın ve ortadaki parçaya yağ karışımını sürün. Ardından diğer katları üst üste gelecek şekilde tek tek yağlayarak kapatın.

En üstte kalan parçayı yağlamayın. Kat kat olan parçaları tekrar merdaneyle büyük bir kare olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 4 e bölün ve 4 eşit küçük kare hamur parçası oluşturun. Her karenin içerisine hazırladığınız iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatın ve katladığınız kısım tepsiye gelecek şekilde yerleştirin.

Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ile süsleyin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

« Tarifi Yazdır

« Tam Ekran Modu

TweetSaveShareShareBigOven

Daha Fazla Tarif

Limonlu Kek
Toplam Süre1 saat 15 dakika
13 Ingredients
0
Humus
Toplam Süre20 dakika
8 Ingredients
0

Malzemeler

<h1 style="color:#F5762B;font-size: 16px">İç Harcı için Malzemeler</h1>
 300 gr yağsız kuzu but kuşbaşı
 1 adet iri boy soğan
 1 adet havuç
 1 avuç bezelye
 1 tutam tatlı kaşığı domates salçası
 3 su bardağı et suyu
 1 tutam tuz
 1 tutam karabiber
<h1 style="color:#F5762B;font-size: 16px">Hamuru için Malzemeler</h1>
 5,50 su bardağı un
 2 yk sirke
 2 su bardağı su
 1 tutam tuz
<h1 style="color:#F5762B;font-size: 16px">Hamur Ara Katları için Malzemeler</h1>
 100 gr eritilmiş tereyağ
 ½ su bardağı sıvı yağ
<h1 style="color:#F5762B;font-size: 16px">Üzeri için Malzemeler</h1>
 1 adet yumurta sarısı
 1 tutam çörek otu

Talimatlar

1

Tavanızı ocağa alın, içerisine zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Tereyağında ince doğranmış soğanları kavurun, etleri ekleyin ve suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurmaya devam edin.

2

Küp küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyin.

3

Tuz, karabiber, domates salçası ve suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Etler pişince, soğuması için kenara alın.

4

Hamuru için olan tüm malzemeleri derin bir kapta birleştirin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar iyice yoğurun.

5

Bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve derin bir kapta sıvı yağ ile karıştırın.

6

Tezgahınıza biraz un serpin, hamuru iki bezeye ayırın. Bir bezeyi açabildiğiniz kadar büyük olacak şekilde merdaneyle açın.

7

Yufkanın ortasına tatlı tabağı yerleştirin ve tabağın kenarlarını merkez alarak 8 eşit parçaya bölün. Tabağın çevresini de kesin. Tabağı kaldırın ve ortadaki parçaya yağ karışımını sürün. Ardından diğer katları üst üste gelecek şekilde tek tek yağlayarak kapatın.

8

En üstte kalan parçayı yağlamayın. Kat kat olan parçaları tekrar merdaneyle büyük bir kare olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 4 e bölün ve 4 eşit küçük kare hamur parçası oluşturun. Her karenin içerisine hazırladığınız iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatın ve katladığınız kısım tepsiye gelecek şekilde yerleştirin.

9

Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ile süsleyin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Talaş Böreği
error: Alert: Content is protected !!