Tarihçe: Başlangıçta İran ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen kimyon, Antik Yunanistan ve Roma’da da biliniyordu. Rumlar kimyonu yemek masasında kendi kaplarında saklıyordu ve bu uygulama Fas’ta hala devam ediyor. Ülkemiz başta olmak üzere İran, Özbekistan , Tacikistan , Fas , Mısır , Hindistan, Suriye, Meksika ve Şili’de yetiştirilmektedir .
Kimyon ( Cuminum cyminum) maydanoz ailesinin bir üyesidir. Yaklaşık 1 fit yüksekliğe kadar büyüyen otsu bir yıllık bitkidir . Bitkinin yabani ot benzeri dalları ve yaprakları çok ince ve tüylü olup, çiçekleri küçük, oldukça pembe veya beyaz renktedir. Çiçekler kısa ömürlü olan ve daha sonra tedaviye kimyon tohum kümeleri baharat olarak hasat edilir.Kimyon bitkileri sıcak havada ve tam güneşte büyürler.
Kullanımı;Kimyon, Hint ve Orta Doğu mutfağında önemli bir baharattır. Çoğu et yemeğini tatlandırmak için kullanılabilir ve bazı balık türleri için de iyidir.
Pişirme Önerimiz:Tohumların en iyi lezzetini ortaya çıkarmak için, genellikle diğer malzemelere eklenmeden önce kuru bir tavada veya biraz tereyağı ile kızarmak muhteşem bir lezzet deneyimi sunacaktır.
Ekonomi; Çukurova Baharatları olarak Denizli bölgesinden tedarik ettiğimiz Kimyon kalitesi her zaman en yüksek mutfak standardındayken, fiyatı, Türkiye’nin en düşük fiyatlardandır.
Biliyor musun?
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun