Köri hayranıysanız, “köri” teriminin çok çeşitli yiyecekleri ifade ettiğini fark etmiş olabilirsiniz. Çok kafa karıştırıcı olabilir.
Köri yaprakları var. Sonra ünlü baharat köri var. Ve sonra köri, bir tür haşlanmış yemeğin genel adıdır.
Aslında ticari olarak hazırlanmış bir baharat karışımı olan köri tozu, şaşırtıcı olarak Hindistan’dan değil, büyük ölçüde 18. yüzyıla dayanan bir Batı eseridir.Köri tozu, 1700’lerin sonlarında İngilizler tarafından icat edildi. Çok yönlü baharat karışımı, Hindistan’daki tatlara dayanmaktadır. Parlak tonu ve tuzlu-tatlı tadı ile bilinir.
Köri tozu (Baharatı) çorbalar, soslar ve güveçler gibi sıvı uygulamalarda sıklıkla kullanılan bir baharat karışımıdır. Ayrıca sebzelerin üzerine serpilebilir veya etleri baharatlamak için kullanılabilir.
En iyi sonuçlar için köri tozunu bir sıvıya karıştırın. Bu, köri tozunun yemeğe tamamen emilmesine yardımcı olarak en zengin tadı sağlar. Yoğurt, et suyu ve hatta su gibi sıvıları içeren tariflerde kullanın, köri tozunu ölçün ve sıvının içine serpin.
Ana lezzet olarak köri tozuna güvenmekten kaçının. Köri tozunu ana baharatınız olarak ya da özellikle tek baharatınız olarak kullanırsanız, yemeğinizin tadı sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Köri tozu, diğer lezzetli baharatlar ve yiyeceklerle karıştırıldığında en iyi sonucu verir, böylece ana lezzet değildir.
En iyi köri tozu markasının ne olduğunu merak ettiyseniz, başka yere bakmanıza gerek yok! Çukurova Köri daha az tuz ve zerdeçal içeriğine ve zengin lezzet notalarına sahiptir.Hindistan’dan ithal edilen ticari köri tozunu alır, yeni öğütülmüş baharatlar, soğan ve sarımsakla destekler ve paketleriz.
Köri ağacı ( Murraya koenigii ) Köri yaprağı olarak bilinen yaprakları , Hint Yarımadası’nda birçok yemekte kullanılmaktadır .4–6 m boyunda büyüyen, 40 cm çapa kadar gövdesi olan küçük bir ağaçtır.Aromatik Yaprakları geleneksel olarak çok çeşitli kullanım alanlarına sahiptir.
Köri yemeği , Aslında, Hint yemekleri için köri terimi de İngiliz kökenlidir – tüm iştah açıcı, baharatlı Hint yemeklerini köriler adı verilen bir kategoriye koydular. Hindistan’a gidip bir köri sipariş edemezsiniz.Köriler dünyanın birçok bölgesinde, öğütülmüş baharatların bir karışımı ile tatlandırılmış bir sos veya et suyundan oluşan bir yemeklere denir.
Birçoğunun temelini soğan , zencefil ve sarımsak ve diğer baharatları oluşturur.Baharat karışımları tipik olarak kakule , tarçın , karanfil , kişniş , kimyon , rezene tohumu, çemen otu ve zerdeçal (karakteristik bir sarı renk veren) dahil olmak üzere çeşitli baharatlardır.Bazılarında köri yaprakları ( Murraya koenigii ), biberler ,muskat, haşhaş tohumu , yıldız anason ve defne yaprağı bulunur.Bu tip yemeklerde her bölgesinin kendi lezzet profili vardır ve bu tip yemeklerde kullanılan baharat karışımlarına da masala denir.
Hintli aşçılar arasında tat dengesi bölgeye, belirli yemeğe ve aşçının tercihlerine bağlı olarak önemli ölçüde değişir.
Ekonomi; Çukurova Baharatları olarak Bursa bölgesinden temin ettiğimiz Tatlı Toz Biberin kalitesi her zaman en yüksek mutfak standardındayken, fiyatı, Türkiye’nin en düşük fiyatlarındandır.
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun