Gulaş, Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biri. Macar mutfağı genel itibariyle bol baharat ve acılı tarifler barındırıyor. Türk yemek kültürüne yakın olan Macar mutfağının en bilineni gulaş yemeği, bizim damak zevkimize oldukça uygun ve lezzetli bir tarif.
Geniş bir tencerede tereyağ ve sıvı yağını kızdırın.
Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
Ardından etleri ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurun.
Salçayı veya püreyi ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın ve ardından suyu ekleyin.
Ayrı bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.
Bir taşım kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya(bir çatal ete kolayca girmeli) kadar pişirin.
!Mutfak pencereniz açıksa komşularınız ne pişirdiğinizi sormak için uğrayabilir.
Şefin Notu: Gerçek gulaş daha çok bir çorba gibidir, bu yüzden sizinkinin daha ince olmasını istiyorsanız, 2 veya 3 bardak daha et suyu ekleyin.
Porsiyon Miktarı 1
Porsiyon 4
* Günlük Yüzde Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Günlük değeriniz, kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.
Geniş bir tencerede tereyağ ve sıvı yağını kızdırın.
Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
Ardından etleri ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurun.
Salçayı veya püreyi ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın ve ardından suyu ekleyin.
Ayrı bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.
Bir taşım kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya(bir çatal ete kolayca girmeli) kadar pişirin.
!Mutfak pencereniz açıksa komşularınız ne pişirdiğinizi sormak için uğrayabilir.
Şefin Notu: Gerçek gulaş daha çok bir çorba gibidir, bu yüzden sizinkinin daha ince olmasını istiyorsanız, 2 veya 3 bardak daha et suyu ekleyin.
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun