Slide Ürünler Tarifler Keşfedin Bize Ulaşın navigate_next navigate_next navigate_next navigate_next X
Previous slide
Next slide

BOL ETLİ BİR MACAR LEZZETİ DANA GULAŞ

Gulaş, Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biri. Macar mutfağı genel itibariyle bol baharat ve acılı tarifler barındırıyor. Türk yemek kültürüne yakın olan Macar mutfağının en bilineni gulaş yemeği, bizim damak zevkimize oldukça uygun ve lezzetli bir tarif.

Rating
ZorlukBaşlangıçHazırlama Süresi20 dakikaPişirme Süresi2 saatRating

ZorlukBaşlangıçHazırlama Süresi20 dakikaPişirme Süresi2 saat
Zamanlayıcıyı Başlatı
5 Minutes

Malzemeler

 1 kg dana kuşbaşı (iri doğranmış)
 3 adet soğan (İnce Doğranmış)
 3 diş sarımsak
 2 adet ince dilimlenmiş yeşil biber veya kırmızı biber
 2 adet domates
 2 yk domates püresi veya Salça
 200 gr tereyağ
 2 yk balzamik sirke
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
 1 tutam kekik
 1 yk un
 800 ml su
 1 adet defne yaprağı
 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
 0,50 çay kaşığı kimyon
Porsiyon Miktarını Değiştir
Verim4 Porsiyon

hazırlık

Geniş bir tencerede tereyağ ve sıvı yağını kızdırın.
Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
Ardından etleri ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurun.
Salçayı veya püreyi ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın ve ardından suyu ekleyin.
Ayrı bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.
Bir taşım kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya(bir çatal ete kolayca girmeli) kadar pişirin.

!Mutfak pencereniz açıksa komşularınız ne pişirdiğinizi sormak için uğrayabilir.

Şefin Notu: Gerçek gulaş daha çok bir çorba gibidir, bu yüzden sizinkinin daha ince olmasını istiyorsanız, 2 veya 3 bardak daha et suyu ekleyin.

Besin Değerleri

Porsiyon Miktarı 1

Porsiyon 4


Porsiyon Başına Miktar
Kalori 576
% Günlük Değer *
Toplam Yağ 32g50%
Doymuş Yağ 4.8g24%
Kolesterol 67.2mg23%
Sodyum 338mg15%
Toplam Karbonhidrat 12g4%
Diyet Lifi 6g24%
Şekerler 11g
Protein 46g92%

* Günlük Yüzde Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Günlük değeriniz, kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.

« Tarifi Yazdır

« Tam Ekran Modu

TweetSaveShareShareBigOven

Daha Fazla Tarif

Limonlu Kek
Toplam Süre1 saat 15 dakika
13 Ingredients
0
Humus
Toplam Süre20 dakika
8 Ingredients
0

Malzemeler

 1 kg dana kuşbaşı (iri doğranmış)
 3 adet soğan (İnce Doğranmış)
 3 diş sarımsak
 2 adet ince dilimlenmiş yeşil biber veya kırmızı biber
 2 adet domates
 2 yk domates püresi veya Salça
 200 gr tereyağ
 2 yk balzamik sirke
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
 1 tutam kekik
 1 yk un
 800 ml su
 1 adet defne yaprağı
 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
 0,50 çay kaşığı kimyon

Talimatlar

1

Geniş bir tencerede tereyağ ve sıvı yağını kızdırın.
Doğranmış soğan ve sarımsakları 2-3 dakika yağda çevirdikten sonra tüm baharatları ekleyin ve karıştırın.
Ardından etleri ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurun.
Salçayı veya püreyi ekleyip, kokusu çıkana kadar karıştırın ve ardından suyu ekleyin.
Ayrı bir kasede, unu ve yemeğinizden 1 kepçe suyu pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin.
Bir taşım kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya(bir çatal ete kolayca girmeli) kadar pişirin.

2

!Mutfak pencereniz açıksa komşularınız ne pişirdiğinizi sormak için uğrayabilir.

3

Şefin Notu: Gerçek gulaş daha çok bir çorba gibidir, bu yüzden sizinkinin daha ince olmasını istiyorsanız, 2 veya 3 bardak daha et suyu ekleyin.

BOL ETLİ BİR MACAR LEZZETİ DANA GULAŞ
error: Alert: Content is protected !!