Büyük bir kapta un, maya, tuz, şeker, kuru üzüm ve tarçını çırpın.
Sütü ve suyu ilave edin ve hamurunuz top haline gelene kadar tahta kaşıkla karıştırın .
Kabı streç filmle örtün ve yaklaşık 12-15 saat kadar mayalanmaya bırakın (en az 12 saat, mayalanması için zamana ihtiyacı var)
Bu süreden sonra hamurunuzun yapışkan, kaynar ve boyutunun en az iki katına çıktığını göreceksiniz.
Hamuru kaseden unlu bir yüzeye aktarın ve bir kitap gibi kendi üzerine iki kez katlayın
Hamurunuzu yuvarlak bir top haline getirin.
Oda sıcaklığında 1 saat boyunca unlanmış bir havluyla kaplayın. Bir saatten uzun sürebilir. Yükselecek ve büyüyecek ve biraz da yayılacak
Keskin bir bıçakla ekmeğin üstünü puanlayın.
200oC'de 45/50 dakika fırında pişirin. Çıtır, kalın bir kabuk elde etmek için FIRIN KAPISINI PİŞİRME SIRASINDA KAPALI TUTUNUZ.
* Bu tarif için kuru aktif maya kullanırsanız 1 tatlı kaşığı kullanın ve sıvıların içinde yaklaşık 5 dakika süngerle una ilave edin.
** Hamuru temiz bir top halinde bir araya getirmek için yeterli sıvıyı ekleyin,
Pişirirken fırunun kapağını açmayın.
Ekmeğin üzerine kalan her şeyi dilimleyin ve dondurun. Daha sonra tost yapın ve tereyağı sürerek yiyin, mükemmel.
Büyük bir kapta un, maya, tuz, şeker, kuru üzüm ve tarçını çırpın.
Sütü ve suyu ilave edin ve hamurunuz top haline gelene kadar tahta kaşıkla karıştırın .
Kabı streç filmle örtün ve yaklaşık 12-15 saat kadar mayalanmaya bırakın (en az 12 saat, mayalanması için zamana ihtiyacı var)
Bu süreden sonra hamurunuzun yapışkan, kaynar ve boyutunun en az iki katına çıktığını göreceksiniz.
Hamuru kaseden unlu bir yüzeye aktarın ve bir kitap gibi kendi üzerine iki kez katlayın
Hamurunuzu yuvarlak bir top haline getirin.
Oda sıcaklığında 1 saat boyunca unlanmış bir havluyla kaplayın. Bir saatten uzun sürebilir. Yükselecek ve büyüyecek ve biraz da yayılacak
Keskin bir bıçakla ekmeğin üstünü puanlayın.
200oC'de 45/50 dakika fırında pişirin. Çıtır, kalın bir kabuk elde etmek için FIRIN KAPISINI PİŞİRME SIRASINDA KAPALI TUTUNUZ.
* Bu tarif için kuru aktif maya kullanırsanız 1 tatlı kaşığı kullanın ve sıvıların içinde yaklaşık 5 dakika süngerle una ilave edin.
** Hamuru temiz bir top halinde bir araya getirmek için yeterli sıvıyı ekleyin,
Pişirirken fırunun kapağını açmayın.
Ekmeğin üzerine kalan her şeyi dilimleyin ve dondurun. Daha sonra tost yapın ve tereyağı sürerek yiyin, mükemmel.
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun