Slide Ürünler Tarifler Keşfedin Bize Ulaşın navigate_next navigate_next navigate_next navigate_next X
Previous slide
Next slide

Tarçınlı Üzümlü Ekmek

Sonbahar için mükemmel ve basit bir tarif olan Tarçınlı Üzümlü Ekmeğim dahil Ev Yapımı Ekmek yapmanın ne kadar kolay olduğunu öğrenin!

Rating
ZorlukBaşlangıçHazırlama Süresi10 dakikaPişirme Süresi50 dakikaRating

ZorlukBaşlangıçHazırlama Süresi10 dakikaPişirme Süresi50 dakika
Zamanlayıcıyı Başlatı
5 Minutes

Malzemeler

 3 bardak çok amaçlı un
 6 gr kuru mayayarım çay kaşığı
 0,50 çay kaşığı tuz
 5 gr şekeryarım çay kaşığı
 4 gr tarçınyarım çay kaşığı
 120 gr kuş üzümü alternatif olarak yaban mersinide ekleyebilirsiniz.
 200 ml süt3,5 su bardağı
 200 ml su3,5 su bardağı
Porsiyon Miktarını Değiştir
Verim12 Porsiyon

hazırlık

Büyük bir kapta un, maya, tuz, şeker, kuru üzüm ve tarçını çırpın.
Sütü ve suyu ilave edin ve hamurunuz top haline gelene kadar tahta kaşıkla karıştırın .
Kabı streç filmle örtün ve yaklaşık 12-15 saat kadar mayalanmaya bırakın (en az 12 saat, mayalanması için zamana ihtiyacı var)
Bu süreden sonra hamurunuzun yapışkan, kaynar ve boyutunun en az iki katına çıktığını göreceksiniz.
Hamuru kaseden unlu bir yüzeye aktarın ve bir kitap gibi kendi üzerine iki kez katlayın
Hamurunuzu yuvarlak bir top haline getirin.
Oda sıcaklığında 1 saat boyunca unlanmış bir havluyla kaplayın. Bir saatten uzun sürebilir. Yükselecek ve büyüyecek ve biraz da yayılacak
Keskin bir bıçakla ekmeğin üstünü puanlayın.
200oC'de 45/50 dakika fırında pişirin. Çıtır, kalın bir kabuk elde etmek için FIRIN KAPISINI PİŞİRME SIRASINDA KAPALI TUTUNUZ.

* Bu tarif için kuru aktif maya kullanırsanız 1 tatlı kaşığı kullanın ve sıvıların içinde yaklaşık 5 dakika süngerle una ilave edin.
** Hamuru temiz bir top halinde bir araya getirmek için yeterli sıvıyı ekleyin,

Pişirirken fırunun kapağını açmayın.
Ekmeğin üzerine kalan her şeyi dilimleyin ve dondurun. Daha sonra tost yapın ve tereyağı sürerek yiyin, mükemmel.

Besin Değerleri

Porsiyon Miktarı 1

Porsiyon 12


Porsiyon Başına Miktar
Kalori 170

« Tarifi Yazdır

« Tam Ekran Modu

TweetSaveShareShareBigOven

Daha Fazla Tarif

Limonlu Kek
Toplam Süre1 saat 15 dakika
13 Ingredients
0
Humus
Toplam Süre20 dakika
8 Ingredients
0

Malzemeler

 3 bardak çok amaçlı un
 6 gr kuru mayayarım çay kaşığı
 0,50 çay kaşığı tuz
 5 gr şekeryarım çay kaşığı
 4 gr tarçınyarım çay kaşığı
 120 gr kuş üzümü alternatif olarak yaban mersinide ekleyebilirsiniz.
 200 ml süt3,5 su bardağı
 200 ml su3,5 su bardağı

Talimatlar

1

Büyük bir kapta un, maya, tuz, şeker, kuru üzüm ve tarçını çırpın.
Sütü ve suyu ilave edin ve hamurunuz top haline gelene kadar tahta kaşıkla karıştırın .
Kabı streç filmle örtün ve yaklaşık 12-15 saat kadar mayalanmaya bırakın (en az 12 saat, mayalanması için zamana ihtiyacı var)
Bu süreden sonra hamurunuzun yapışkan, kaynar ve boyutunun en az iki katına çıktığını göreceksiniz.
Hamuru kaseden unlu bir yüzeye aktarın ve bir kitap gibi kendi üzerine iki kez katlayın
Hamurunuzu yuvarlak bir top haline getirin.
Oda sıcaklığında 1 saat boyunca unlanmış bir havluyla kaplayın. Bir saatten uzun sürebilir. Yükselecek ve büyüyecek ve biraz da yayılacak
Keskin bir bıçakla ekmeğin üstünü puanlayın.
200oC'de 45/50 dakika fırında pişirin. Çıtır, kalın bir kabuk elde etmek için FIRIN KAPISINI PİŞİRME SIRASINDA KAPALI TUTUNUZ.

* Bu tarif için kuru aktif maya kullanırsanız 1 tatlı kaşığı kullanın ve sıvıların içinde yaklaşık 5 dakika süngerle una ilave edin.
** Hamuru temiz bir top halinde bir araya getirmek için yeterli sıvıyı ekleyin,

2

Pişirirken fırunun kapağını açmayın.
Ekmeğin üzerine kalan her şeyi dilimleyin ve dondurun. Daha sonra tost yapın ve tereyağı sürerek yiyin, mükemmel.

Tarçınlı Üzümlü Ekmek
error: Alert: Content is protected !!