Bu muhteşem baharat, birçok tatlıya ve unlu mamullere ihtişam katar.Türkiye’de geleneksel kurabiyelerde kullanılır.Mısırlılar, balı mahleb ezmesi ile karıştırıp susam ve kuruyemiş gibi diğer maddeleri ekleyerek ekmekle birlikte tatlı veya atıştırmalık olarak tüketirler.
Mahlep
30 (g) - Endüstriyel Boy: 1 (Kg)
2 Yıl
Türkiye
Birçok araştırmada mahlep tozu, özel bir koku ve lezzet elde etmenin yanı sıra fırıncılık ürünlerinde fiziksel, dokusal ve duyusal özellikleri iyileştirdiğini kanıtlamıştır.Bayatlama önleyici ve aroma arttırıcı özelliğinin yanı sıra diyeti güçlendirebileceğini gibi hoş tat ve koku sağlar. Tüketici kabul testlerinde, una % 1 ve % 2 mahlep ilave edilerek yapılan ekmek, kurabiye vb ürünler yüksek puanlara sahip olmuştur.
Doğrudan güneş ışığından uzakta serin ve kuru bir yerde saklayın.
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun