Mamül; ağzınızda eriyecek ve tamamen şahane bir lezzet.Hurma ile doğal olarak tatlandırılmış ve minimum şeker içerir.Bu tarifte size otantik mamül yapmayı, çeşitli geleneksel dolguları ve tüm ipuçlarını sunuyoruz.
Derin bir kapta un, irmik, mahlep ve bir tutam tuz ekleyin.
Her şeyi birlikte iyice karıştırın.
Eritilmiş yağı ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
Daha sonra irmik tanelerinin yağla kaplandığından emin olmak için avuç içlerinizle birkaç dakika karıştırın.
Elde ettiğimiz karışımın üzerini örtün ve bir gece yaklaşık 8 saat buzdolabında saklayın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve buzdolabında sertleşebileceğinden yumuşaması için oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Süt ve maya ekleyin ve iyice karıştırın.
Şurubu karıştırın, ardından hamur yumuşak olana ve güzelce bir top haline gelene kadar sütü azar azar ekleyin.
Örtün ve 1 saat dinlendirin.
Hamuru 24 topa bölün.
Fırını 350F'ye kadar önceden ısıtın.
Hurmalarımızın çekirdeklerini çıkardıktan sonra, mutfak robotunuzda her dolgunun bileşenlerini birleştirin ve istenen dokuya getirin.
Dolguları 24 bilyeye bölün.
Bir hamur topu alın ve düzleştirin. Avucunuzun ortasında tutun ve dolguyu ekleyin. Hamurun kenarlarını bir araya getirin. İyice kapatmak için hamuru sıkıştırın ve ardından düzeltin. Bir diske bastırın. İpucu: Çok fazla doldurma kullanmadığınızdan emin olun, aksi takdirde kurabiyeleriniz çatlar.İlginç desenler oluşturmak için çatal kullanın. Veya geleneksel bir mamül kalıbı edinerek hamuru kalıba bastırın.Kalıbın ön kenarını mutfak tezgahı gibi sert bir yüzeye ters çevirin ve hafifçe vurun ve kalıptan çıkan kurabiyeyi almak için avucunuzu kalıbın altında tutun.
Fırının orta rafında 10 dakika pişirin ve ardından 7-10 dakika daha üst kısmı hafifçe altın olana kadar yukarı hareket ettirin.
Kurabiyelerin fazla pişmesine veya çok kahverengiye dönmesine izin vermeyin
Fırın tepsisinde 3-4 dakika soğumaya bırakın, ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.
Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Açıklamalar ve ipuçları
Hurmalar
Çok yumuşak olmayan hurmalar kullanıyorsanız, doğranmış hurmaları bir tencereye alın ve biraz su ekleyin. (2 yemek kaşığı suyla başlayın ve gerektiği kadar ekleyin). Kuru hurmalar için daha fazla su gerektirebilir.
Orta derecede ısıtın ve su kabarınca ısıyı düşürün ve pişirin. Hurmalar pürüzsüz ve sağlam bir kütleye dönüşene kadar pişirilmelidir. Isıyı kapatın ve soğumaya bırakın.
Bu tarifte kullanılan şeker şurubu 1 su bardağı şeker + 1 su bardağı sudur ve 1/2 çay kaşığı limon suyu. Şuruba sevdiğiniz lezzetleri ekleyin.
Porsiyon Miktarı 1
Porsiyon 24
* Günlük Yüzde Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Günlük değeriniz, kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.
Derin bir kapta un, irmik, mahlep ve bir tutam tuz ekleyin.
Her şeyi birlikte iyice karıştırın.
Eritilmiş yağı ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın.
Daha sonra irmik tanelerinin yağla kaplandığından emin olmak için avuç içlerinizle birkaç dakika karıştırın.
Elde ettiğimiz karışımın üzerini örtün ve bir gece yaklaşık 8 saat buzdolabında saklayın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve buzdolabında sertleşebileceğinden yumuşaması için oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Süt ve maya ekleyin ve iyice karıştırın.
Şurubu karıştırın, ardından hamur yumuşak olana ve güzelce bir top haline gelene kadar sütü azar azar ekleyin.
Örtün ve 1 saat dinlendirin.
Hamuru 24 topa bölün.
Fırını 350F'ye kadar önceden ısıtın.
Hurmalarımızın çekirdeklerini çıkardıktan sonra, mutfak robotunuzda her dolgunun bileşenlerini birleştirin ve istenen dokuya getirin.
Dolguları 24 bilyeye bölün.
Bir hamur topu alın ve düzleştirin. Avucunuzun ortasında tutun ve dolguyu ekleyin. Hamurun kenarlarını bir araya getirin. İyice kapatmak için hamuru sıkıştırın ve ardından düzeltin. Bir diske bastırın. İpucu: Çok fazla doldurma kullanmadığınızdan emin olun, aksi takdirde kurabiyeleriniz çatlar.İlginç desenler oluşturmak için çatal kullanın. Veya geleneksel bir mamül kalıbı edinerek hamuru kalıba bastırın.Kalıbın ön kenarını mutfak tezgahı gibi sert bir yüzeye ters çevirin ve hafifçe vurun ve kalıptan çıkan kurabiyeyi almak için avucunuzu kalıbın altında tutun.
Fırının orta rafında 10 dakika pişirin ve ardından 7-10 dakika daha üst kısmı hafifçe altın olana kadar yukarı hareket ettirin.
Kurabiyelerin fazla pişmesine veya çok kahverengiye dönmesine izin vermeyin
Fırın tepsisinde 3-4 dakika soğumaya bırakın, ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.
Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Açıklamalar ve ipuçları
Hurmalar
Çok yumuşak olmayan hurmalar kullanıyorsanız, doğranmış hurmaları bir tencereye alın ve biraz su ekleyin. (2 yemek kaşığı suyla başlayın ve gerektiği kadar ekleyin). Kuru hurmalar için daha fazla su gerektirebilir.
Orta derecede ısıtın ve su kabarınca ısıyı düşürün ve pişirin. Hurmalar pürüzsüz ve sağlam bir kütleye dönüşene kadar pişirilmelidir. Isıyı kapatın ve soğumaya bırakın.
Bu tarifte kullanılan şeker şurubu 1 su bardağı şeker + 1 su bardağı sudur ve 1/2 çay kaşığı limon suyu. Şuruba sevdiğiniz lezzetleri ekleyin.
Heyecan verici tekliflerden ilk siz haberdar olun